Пол Скоулс прати Юнайтед в Москва
Пол Скоулс прати Юнайтед в Москва / netinfo
Гол на ветерана Пол Скоулс прати тима на Манчестър Юнайтед на финала в Шампионската лига в Москва на 21 май.

Сърцатият полузащитник реализира единственото попадение срещу Барселона в полуфиналния мач реванш и така с общ резултат 1:0 „червените дяволи” намериха място в последния мач на надпреварата за трети път в своята история.

Класирането на Манчестър Юнайтед означава, че тази година финалът в най-комерсиалния клубен турнир в Европа ще бъде изцяло английски.

Съперникът на „червените дяволи” ще стане ясен утре, когато един срещу друг излизат Челси и Ливърпул. След първия двубой на „Анфийлд” преди седмица резултатът е 1:1.

Гостите от Барселона започнаха по-настоятелно мача, но Лионел Меси, който бе един от най-активните в мача, пропусна две добри възможности пред вратата на Едвин Ван дер Сар.

Футболистите на Юнайтед постепенно изравниха играта и още в първата си интересна ситуация пред Виктор Валдес успяха да вземат преднина, която в крайна сметка се оказа решаваща за крайния изход на двубоя.

След грешка в отбраната на „каталунците” топката попадна в краката на Пол Скоулс, който без забавяне от около 25 метра с топовен шут я прати неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата. Попадението, което падна в 14-ата минута, даде импулс в играта на домакините и на добри възможности пропуснаха последователно Парк, Роналдо и Нани.

До края на първата част футболистите на Франк Рийкард на свой ред също имаха шанс, но Деко и Меси не успяха да преодолеят Ван Дер Сар с изстрели отдалеч.

Второто полувреме на стадион „Олд Трафорд” започна с натиск на домакините. След комбинация на Кристиано Роналдо и Нани, последния не успя да стреля силно от границата на малкия пеналт и топката бе избита в корнер. Само няколко минути по-късно аржентинецът Карлос Тевес също пробва своя шанс, но този път Валдес бе на висота.

Наставникът на „каталунците” се опита да промени статуквото на терена, вкарвайки в игра последователно нападателите Тиери Анри и Боян Къркич. Най-добрата възможност за гостите пропиля именно френският нападател, който получи чудесен пас отляво, но ударът му с глава попадна право в ръцете на стража на домакините.

Логично в последните няколко минути домакините се върнаха изцяло в своята половина, за да пазят крехкия си аванс, което в крайна сметка се оказа правилният подход. Последният шанс за гостите бе в даденото от съдията продължение, когато Кристиано Роналдо фаулира футболист на Барселона в близост до наказателното поле. След центрирането в наказателното поле, където се бе включил и вратаря Виктор Валдес, домакините се справиха и предотвратиха опасността.

Така Манчестър Юнайтед се класира за финала в тазгодишното издание на Шампионската лига и очаква своя съперник, който ще стане ясен утре.

Манчестър Юн - Барселона 1:0 (1:0)

Манчестър Юнайтед: Ван дер Сар, Евра (Силвестър 90), Харгрийвс, Фердинанд, Браун, Парк, Карик, Нани (Флетчър 77), Роналдо, Скоулс (Гигс 77), ТевесБарселона: Валдес, Милито, Пуйол, Абидал, Дзамброта, Шави, Иниеста (Анри 60), Деко, Туре (Гудьонсен 88), Меси, Ето'о (Къркич 71)


Жълти картони: Карик, Роналдо (Манчестър Юнайтед), Дзамброта, Деко, Туре (Барселона)

Рефер: Херберт Фандер (Германия)

Стадион: „Олд Трафорд”, Манчестър, 75 000 зрители