Погроми на букурещкото дерби между Рапид и Стяуа
Погроми на букурещкото дерби между Рапид и Стяуа / netinfo
Дербито между букурещките отбори Рапид и Стяуа беше прекратено в 73-ата минута при резултат 1:0, след като феновете на домакините започнаха да хвърлят предмети по терена и обстановката стана невъзможна за игра.

Веднага след преждевременния край на мача пък наставникът на Рапид Мирча Редник, легендарен защитник от 80-те години, подаде оставка.

Съдията Александру Дякону прекрати срещата в 73-ата минута, след като към терена полетяха различни предмети- отломки от седалки, цигарени кутии и камъни.

Един от камъните удари съдията по главата, което го накара да вземе решението. 6 минути по-рано домакините откриха резултата с попадение на Кристиян Сапунару.

Редник заяви, че напуска румънския футбол заради изначалната липса на феърплей, постоянните съдийски скандали, които съпътстват мачовете и непрекъснатите словесни атаки, които феновете на Рапид правят по време на срещите и тренировките.

Повече от 1 час трябваше да останат допълнително в съблекалнята играчите на Стяуа, за да може полицията да гарантира безопасността им, когато те излязат от стадиона.

Веднага след мача пък шефовете на Рапид разкритикуваха съдията, че е побързал да сложи край на срещата и не е изчакал обстановката да се успокои. Освен това вицепрезидентът Константин Зота заяви, че техните привърженици не са имали намерения да създават проблеми, но са били провокирани от тези на Стяуа.

Стяуа е на 2-о място в момента в класирането с 47 точки, с 9 по-малко от лидера КФР Клуж. Рапид пък е на 3-а позиция с 45, колкото има и Политехника (Тимишоара), заемащ 4-ата позиция.