Победихме и Чехия на Световното по волейбол
Победихме и Чехия на Световното по волейбол / netinfo

България остава без загуба на Световното първенство по волейбол за мъже в Япония, след като се наложи с 3:1 срещу Чехия в равностоен мач.

В отделните геймове играта вървеше точка за точка, но в крайна сметка нашите стигнаха до победата с резултат 20-25, 25-22, 25-20 и 25-21 в отделните части.

Първият гейм бе загубен от българите с 20-25, като съперниците ни взеха своята преднина в края след няколко добри начални удари.

Втората част започна както първата равностойно и отново геймът вървеше точка за точка, но в самия край нашите взеха превес и спечелиха с 25-22. Матей Казийски отбеляза 11-ата си точка в мача и изравни геймовете на 1:1. Успехът в тази част дойде и благодарение на няколко точки от сервис на Владо Николов. Именно той след второто техническо прекъсване доведе нещата до 18-15, като до края възпитаниците на Мартин Стоев не позволиха разликата да бъде стопена.

В третата част българите взеха преднина до втората техническа част, въпреки равностойната игра на чехите. Отново добрият начален удар и няколко добри атаки по диагонала ни донесоха победата с 25-20 и така нашите поведоха с 2:1 гейма.

Последният гейм в мача също започна изключително равностойно, но волейболистите ни все пак успяха да вземат превес и поведоха с 19-15 точки. Въпреки това чехите не се предадоха и успяха да намалят до 22-20 точки. С няколко добри атаки в края на мача момчетата на Мартин Стоев успяха да надделеят с 25-21 точки и по този начин спечелиха мача си срещу Чехия с 3:1.

България завърши на първо място в своята група “C” с 5 победи и нито една загуба, след като сразихме последователно Италия, САЩ, Венецуела, Иран и Чехия.