Плюшченко: Целта ми е Олимпиадата във Ванкувър
Плюшченко: Целта ми е Олимпиадата във Ванкувър / netinfo

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне от 2006 година Евгени Плюшченко, който ще вземе участие в шампионата на Русия, по време на който ще изпълни демонстративно няколко композиции, разказа за своите планове през новия сезон. Той разкри, че основната му цел е Олимпиадата във Ванкувър.

„Мотивацията ми е както преди. Засега не изпълнявам четворни скокове, към момента това не е необходимо. Нямам намерение да се състезавам на това първенство, както и през следващия месец. Трябва да подготвя програмата си и да поизчистя елементите. След като възвърна формата си отново ще започна с четворните скокове. Със сигурност ще се постарая”, коментира Евгени Плюшченко.

„Засега с моя треньор Мишин се срещаме само от време на време, когато трябва да поставим нова програма. Ще започнем да работим по-често, след като започна подготовка за следващия сезон”, добави фигуристът.

„Не мисля за победи и поражения. Трябва да продължавам напред и да показвам пързаляне от нова величина и класа. В момента не виждам човек от шампионата на Русия, който може да ме победи. Но основната ми цел си остава Олимпиадата във Ванкувър”, завърши Плюшченко