Плувците ни ще гонят рекорди в Пекин
Плувците ни ще гонят рекорди в Пекин / netinfo
Двама от представителите ни в плуването на Олимпиадата в Пекин Георги Палазов и Нина Рангелова отпътуваха с надежди да персонални рекорди и възможно най-добро класиране на Игрите в Китай. „Тук няма вълнение. Предполагам, че там с наближаването на старта, ще се увеличава вълнението. Все пак имам и доста години опит. Надявам се да се справя. Лично аз ще съм доволен на лични рекорди, които ще са и национални. Дано да вляза в 16-те. Очаквам световният елит да даде най-доброто от себе си. В плуването борбата ще е жестока. Този четиригодишен цикъл нямах проблеми с контузии, подготвих се добре и се надявам да се реализирам”, коментира Георги Палазов на летище София. Той и съотборничката му Нина Рангелова тръгнаха с втората група от българската делегация за китайската столица.

Националката Рангелова бе доста развълнувана, но и пълна с амбиции: „Просто не знам какво да кажа. За първи път ми е и много се вълнувам. Чувствам се добре, очаквам да постигна национален рекорд и да подобря личното си постижение. Това означава добро класиране. Не мога да кажа за какво имам сили, защото това е Божа работа. Може да имам сили за много повече от това, което ще направя. Това зависи и от моментното ми състояние. Мисля, че съм добре подготвена и какво трябва ще стане. От край време само аз представям България в плуването при жените на големи първенства. Обикалям си сама и сам свикнала вече. Мисля, че имаме шансове за много добро класиране и от Петър Стойчев, и от Михаил Александров.”

Друга българка, която ще представя страната ни във водните спортове Ирина Константинова е надеждата ни за добри резултати във ветроходството.

„Изпращането е много добре организирано. Чувствам голяма подкрепа от БОК и всички спонсори. Много сме впечатлени и се надявам да дадем най-доброто от себе си. Тръпката наистина се увеличава, но човек трябва да остане спокоен, за да не изпадне в някаква еуфория. Гледам да остана по-спокойна, но днешният ден е страхотен. Моята е цел е класиране на финалите – това са първите 10 състезателки. Ние във ветроходството сме доста отдалечени от Пекин, в град наречен Киндау, който е на 700 километра на югоизток, разположен на Жълто море. Фактически няма да сме с останалата част от отбора, отдалечени сме от всички спортове. Успях да се запозная с атмосферните условия, защото направих лагер през юни на самото място. Тежки са условията, но се надявам да се справим. Не съм взела талисман, но получих като подарък една звездичка и си казах, че може да ми е водещата звезда. Дано и лъвчето ми носи късмет”, сподели емоционално Ирина Константинова по обед на аерогарата.