Платини ще държи изкъсо Полша и Украйна за Евро 2012
Платини ще държи изкъсо Полша и Украйна за Евро 2012 / netinfo
Делегация на УЕФА ще направи сериозна проверка на подготовката на Полша и Украйна за домакинството на Евро 2012, след като стана ясно, че има проблеми с някои от съоръженията, които трябва да приема двубои от надпреварата след четири години.

Вицепрезидентът на Украинския футболен съюз Борис Воскресенски призна, че компанията, която трябва да реконструира 80-хилядния Олимпийски стадион в Киев, няма да се справи, поради липса на материали.

Говорителят на УЕФА Уилям Галярд съобщи, че предстои посещение на делегация, която ще бъде оглавена лично от президента на централата Мишел Платини и ще инспектира подготовката в Украйна и Полша.

„За този момент не обсъждаме резервен план за нови домакини. Имаме алтернативни варианти с други градове в Полша и Украйна. Краков и Одеса също могат да приемат мачове”, каза Галярд.

„Дали ще има резервен план ще решим до края на лятото. Все още сме оптимисти, но всичко зависи от посещението ни там”, каза още говорителят на УЕФА.

Единственият друг кандидат за домакин на Евро 2012 е Шотландия, но при отнемане на шампионата от Полша и Украйна, Италия също може да прояви интерес за домакинство.