Питър Рийд  пое Тайланд
Питър Рийд пое Тайланд / netinfo
Бившият английски национал Питър Рийд пое националния отбор на Тайланд и през следващия месец ще подпише четиригодишен договор, съобщи президентът на футболната федерация на страната Ворави Макуди.

„Всичко е договорено, нямаме никакви пречки. Той е човекът, когото искахме. Има достатъчно знания и опит, натрупани в едно от най-силното първенство в света”, заяви Макуди.

Рийд, който е бивш мениджър на Съндърленд, Лийдс и Манчестър Сити, ще започне работа на 1 септември и целта пред него е да класира тима на Световното първенство през 2014 година.

Макар в някои части на света квалификациите за Мондиал 2010 все още да не са започнали, Тайланд вече отпадна от тях. В първия кръг на азиатските пресявания Тайланд елиминира Макао с две гръмки победи със 7:1 и 6:1, а във втория се справи с Йемен след успех с 1:0 и равенство 1:1.

В третия кръг отборът попадна в група с Япония, Бахрейн и Оман, където спечели само една точка от шест мача и остана на последното място.

Предполага се, че за назначението на Рийд, който за кратко бе начело и на младежкия национален отбор на Англия, е помогнал собственикът на Манчестър Сити – бившият тайландски премиер Таксин Шинаватра.