Пиронкова отпадна и на двойки на Ролан Гарос
Пиронкова отпадна и на двойки на Ролан Гарос / netinfo
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова и партньорката й на двойки Росана де Лос Риос от Парагвай отпаднаха във втория кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

20-годишната българка и 12 години по-възрастната от нея южноамериканка отпаднаха от турнира, след тежка загуба от силния тайвански дует Юн Ян Чан/Чиа Юн Чуан с 2-6, 2-6.

Двете тенисистки от Тайван играят от доста време в тандем, докато Пиронкова и Де Лос Риос се събират за първи път заедно и не можаха да надвият сработения дует на своите противнички. Чан и Чуан са поставени под №4 в основната схема и на старта буквално разгромиха други азиатки - японките Акико Моригами и Айко Накамура с 6-0, 6-1 само за 45 минути.

Пиронкова и нейната партньорка обаче имаха психологическо предимство преди мача, който се игра на корт номер десет, тъй като първата ни ракета изхвърли точно Юн Ян Чан в първия кръг на Ролан Гарос 2008 в три сета 5-7, 6-2, 6-0. Въпреки това, пловдивчанката и нейната партньорка приключиха участието си в Париж.