Пирин надви Беласица в контрола
Пирин надви Беласица в контрола / netinfo

Пирин победи Беласица с 1:0 в контролна среща играна на стадиона в Белица. Единственото попадение в мача падна в 25-та минута след като Кирил Николов от „зелените” бе точен от дузпа. 11-метровият наказателен удар бе отсъден заради игра с ръка на защитник на Беласица в наказателното поле.

Пет минути след отбелязването на гола, Кирил Димитров от Бела с много силен удар прати топката в дясната греда на вратаря Чавдаров.

През второто полувреме Беласица имаше още няколко ситуации, в които можеше да изравни резултата, но с пропуски се отличи хърватският нападател Иван Сертич. Първо той не успя да засече подаване отляво на Бижев, а малко по-късно, останал сам срещу вратаря, стреля над гредата.

Това бе четвърта поредна победа за Пирин в контролните мачове, а Беласица до момента няма успех, записвайки две загуби и две равенства.

В лагера на Беласица пък приеха съвсем нормално изтегления жребий за новия шампионат на А група, който прати тима да гостува на ЦСКА още в първия кръг. Засега е сигурно, че двубоят няма да се играе в столицата, тъй като „армейците” имат да изтърпяват от миналия шампионат два мача лишаване от домакинство.

„Беласица срещу ЦСКА? Много добър жребий. Отиваме да търсим победата”, оптимистично заяви вицепрезидентът на „бяло-червените” Горан Петров.

Със съдействието на ЕТИКОМ – производител на алуминиева и PVC дограма http://www.eticom.bg