Пини Гершон: Вярвам, че Филип ще е във форма след Щатите
Пини Гершон: Вярвам, че Филип ще е във форма след Щатите / netinfo
Треньорският щаб на националния ни тим по баскетбол -Пини Гершон, Тити Папазов, Любо Минчев, плюс Тони Дечев действа усилено в Атина, където спецовете се събраха, за да обсъждат задачите си в предстоящото тежко лято. Снощи треньорският екип начело на България бе в залата на Олимпиакос и наблюдава двубоят на „червените”, чийто екип носи натурализираният Родерик Блекни с Панатинакос от финалната серия в гръцкия шампионат.

„Събрахме се да работим, да гледаме баскетбол и да поговорим за подготовката на националния. Подготвяме списъка с играчите. Гледахме някои записи и също така дадохме на Тони някои записи за скаутинга. Обсъждаме и датите на лагерите. Дискутираме играчите, защото не съм виждал всички. Помощниците ми дават добра представа за всички, така че вярвам, че до началото на подготовката ще сме готови с всичко”, сподели от Атина Пини Гершон за Гонг.

Наставникът и неговите асистенти ще имат сложната задача и да определят кой американец би могъл да подсили представителния ни състав за евроквалификациите.

„За американците имаме няколко възможности. Вчера гледахме Му-Му Блекни с Олимпиакос и изглежда, че той е в много добра форма, но все още не знаем плановете му за лятото. Подготвяме 1-2 други алтернативи, ако той не дойде”, каза израелецът с български корени.

Гершон коментира и възможността един от най-ценните баскетболисти в мъжкия ни тим Филип Виденов да пропусне началото на подготовката през юли. „Не е проблем да говоря за това. Разбрах, че Филип може да получи покана за лятна лига с някой НБА отбор. Ако това наистина е хубаво и чест за българския баскетбол като цяло вярвам, че ще го пуснем до 18-ти или 20-ти юли, докато приключи летния камп в Щатите и после ще се върне обратно в София при нас. Вярвам, че ще е във форма и всички ще са доволни. Аз самият ще се радвам да дойда пак в България, колкото може по-скоро”, заяви Пини Гершон.