Пицурка отправи послание към Холандия
Пицурка отправи послание към Холандия / netinfo
Треньорът на Румъния Виктор Пицурка ще направи две промени в своята единайсеторка според медиите в северната ни съседка.

Наставникът смята нападателят Даниел Николае за изчерпан след първите два мача и на негово място ще се появи Мариус Никулае, тъй като футболистът на Щутгарт Марика не е напълно готов за игра. За поста на наказания Гоян пък ще се борят двама - Сорин Гьоня и Стефан Радо – но шансовете са на страната на футболиста на Стяуа.

Марко Ван Бастен също се очаква да промени изцяло отбора си за днешната среща. Според „De Telegraph” промените в състава на „лалетата” ще са точно девет. Извън игра остават Буларуз, Матайсен, Ван Бронкхорст, Дирк Каут, Рафаел ван дер Ваар, Снайдер и Рууд Ван Нистелрой. Така съставът на Ван Бастен ще изглежда по следния начин – Ван дер Саар, Мелхиот, Хейтинга, Балома, Де Клер, Де Зееуф, Енгелаар, Ван Перси, Афелай, Робен и Хунтелаар.

Едно е сигурно – Ван Перси, Робен и Хунтелаар – не мога да се нарекат резерви, проплакаха медиите в Румъния.

„Този мач ще потвърди класата на нашето поколение. Холандия не е отбор, който ще ни даде двубоя. „Лалетата” са във форма, но не се тревожете”, това пък са част от изказванията на част на румънските футболисти преди мача.

Селекционерът Виктор Пицурка пък отправи индиректно послание към съперника на вчерашната пресконференция. На въпрос на журналисти свързан с букмейкърите, които определят Холандия за фаворит в мача, специалистът каза: „Вероятно те не мислят, че Холандия не иска да срещне Италия или Франция на полуфинал, което е напълно логично и мисля, че би било добре за тях тези два отбора да не играят в следващата фаза.”