Пицурка крие румънците зад затворени врати
Пицурка крие румънците зад затворени врати / netinfo
Разположен в швейцарските Алпи зад солидна ограда, гъста горичка и малка река се крие хотел "Сентиспарк", в когото са отседнали румънските национали по футбол, които скрити от медии и фенове се готвят за участието си на европейските финали в Австрия и Швейцария.

Хотелът е разположен в планината, на няколко километра от 78-хилядния швейцарски град Санкт Гален. Самият "Сентиспарк" започна все повече да се превръща в място за подготовка на големи отбори, които в състава си разполагат и с големи звезди.

В миналото 68-те стаи на 4-звездния хотел са били на разположение на националните отбори на Англия, Германия и Испания.

"Присъствието на Румъния тук ни кара да се чувстваме щастливи и горди. За нас е голяма възможност да се покажем пред света, а и те са много добри гости", заяви мениджърът на луксозния хотел Ролф Мюлер.

Всички входове за хотела са затворени за медиите поради "причини за сигурност", а 20-те румънски журналисти са отседнали в център за отдих на метри от хотела. Гневът им обаче бе освободен, когато разбраха, че няма да могат да отразят дори пристигането на отбора.

Автобусът на Румъния паркира зад оградите на хотела, а стъклата му бяха затъмнени. Така първият път, когато някой ще види националите на северните ни съседи, е в понеделник на откритата тренировка.

"Чакаме за интервюта и сме много разочаровани. Целият хотел е затворен. Това според мен е дело на Пицурка", заяви недоволният журналист от Румънската национална телевизия Мирча Дионисие.