Пенев: Защитата е добра, отиваме за победа
Пенев: Защитата е добра, отиваме за победа / netinfo
Селекционерът Димитър Пенев даде пресконференция преди днешната тренировка на националния отбор по футбол на стадион Васил Левски. Наставникът заяви, че е няма контузени играчи, защитата е стабилна и има само четири допуснати гола в евроквалификациите до момента и отиваме Холандия за да постигнем успех.

-Има ли проблеми с контузени играчи и ще бъде ли Ивелин Попов титуляр в Амстердам?

-Искам да кажа няколко думи. Налице са всички. По отношение на травмите, нямаме проблеми. На всички гласувам доверие, имам пълна възможност да ползвам всички за предстоящите мачове и да направим победи за авторитета на българския футбол и за този на играчите.

-Гледахте ли контролата България – Уелс?

-Задължително е да направим изводите. Първо показахме само грешките, после, че можем да създаваме голови ситуации и после грешките, че не можем да реализираме. Едни мачове решават класирането и трябва да търсим нов успех, за да компенсираме равната среща с Албания.

-Познавате холандския национален отбор, срещу който сте се срещали и преди, познавате ли го и сега?

.Това е едно минало и са останали добри спомени за нашия футбол. На този етап тяхното поколение има големи звезди, които играя в големи отбори. Имаме материал – мача с Румъния, с Швейцария наскоро, нашия мач. Амбицирани сме, с Холандия винаги сме играли сполучливо.

-Кой ще пази Рууд Ван Нистелрой и страховитата атака в лицето още на Робин Ван Перси, Дирк Кайт и Уесли Снайдер?

-В квалификациите нашият отбор има четири допуснати гола и нашите защитници са показали, че могат да пазят нашата врата. Ще ги пазят играчите, които са в разширения състав, на тях ще разчитам, ако някой се контузи, има кой да го замени. Покритието няма да е само от един, важно е да работим добре и в защитата и в средата, и в нападението, важното е да играем добре като отбор. Може да има персонални задачи, но и да няма е важна отборната игра.

-Ако испанският съдия даде дузпа, Димитър Бербатов ли ще я бие?

-Човекът, който се чувства най-добре ще я бие, всички други отстъпват. Така е и в клубните отбори, така е и в националните.

-Насочена ли е тактиката към равен резултата?

-Искам да отидем и да играем за победа.