Пенев: Това не бе мач, а корида
Пенев: Това не бе мач, а корида / netinfo

Наставникът на ЦСКА Димитър Пенев остана възмутен от приятелската среща между „червените” и Славия, която се игра днес на базата на шампионите в Панчарево.

 

Тимът на Стратега даде свидни жертви, въпреки че двубоят бе приятелски. Защитникът Ели Маркес е с тежко комоцио след удар на Ортега, а още трима футболисти са с различни проблеми след мача.

 

„Видяхте до какво води неумението на нашите футболисти да се пазят.В тази ситуация също имат вина и съдиите. Неумението на реферите в такива ситуации да реагират и да не позволяват такива влизания също допринася за тежките травми”, коментира Пенев след мача.

 

„Днес все едно играхме не контрола, а за важни точки или финал. Не съм доволен от самата среща. Видяхте каква корида се получи. От момчетата обаче съм доволен и още веднъж искам да спомена съдията, който позволяваше футболистите твърде много да говорят”, продължи наставникът на „червените”.

 

„За сега е установено силно комоцио и за момента не може да се каже нищо с точност. Оставяме го в ръцете на лекарите във Военна болница, като към него ще се присъединят още трима състезатели, които са с травми от тази уж контрола. Беконо има проблем с ръката, Да Коща също бе ударен от Ортега, а Влади Златинов повърна по време на мача”, сподели още Пенев.

 

За дошлият на проби ганайски футболист Лосена, Пенев не пожела да коментира бъдещето му, като бе лаконичен: „Не е времето по средата на сезона да се вземат нови футболисти. Достатъчно се напатих.”. На въпрос дали сметките на клуба са запорирани, Пенев отговори: „За финанси не отговарям.”

               

„За Владо Манчев нищо не мога да кажа. Водиха се преговори и вече всичко зависи от неговия мениджър. Пожелавам успех на националите ни тази вечер. Имаме добри футболисти. Има кой да вкара, но трябва да сме много добре в защита. Независимо дали ще се получи грозен мач, най-важното е да победим”, завърши Стратега.