Пенев: Имаме потенциал, но трябва да работим много
Пенев: Имаме потенциал, но трябва да работим много / netinfo
Новият наставник на шампиона ЦСКА Димитър Пенев заяви след победата с 2:0 над Спартак Плевен, че тимът има потенциал, но футболистите трябва да работят здраво, за да се постигне желания резултат.

„Видяхте, че имаме потенциал. Има млади момчета, които могат да станат големи, но трябва много да се работи. Победата дава самочувствие, но все пак видяхте три различни отбора, а целта ни е да направим един и половина”, коментира Пенев, който днес става на 63 години.

Утре тимът на армейците лети за Холандия, където ще протече втория подготвителен лагер на шампионите. Там отборът ще изиграе пет контроли.

„Заминаваме за Холандия, където ще имаме пет контроли. Проблеми има само с Данчо Тодоров, който в този момент е 50:50. Има оферта от друг отбор и в момента се преговаря. Ще видим какво ще се случи. Задържаме Неи и мисля, че поне до утре, друг тръгнал си футболист няма да има. Колкото до Стойко Сакалиев, не го видях тези два дни. Явно той самият не иска да играе в ЦСКА”, заяви още специалистът.

На пресконференцията след мача стана ясно още, че защитникът Куидо Ланзаат остава в тима, след като трансферът му в английския Ковънтри е пропаднал. Също така Пенев, каза че очаква в отбора да се завърне и нападателя Гарсес.

Запитан за Вуядинович, наставникът каза, че е дал отговор за него, но в последствие се разбра, че Стратега говори за Гарсес, тъй като стана ясно, че в момента въпросният играч е в Португалия.

„Тошко Янчев ще бъде капитан на тима. Другите двама още не сме ги определили, но ще е един от опитните и един от малките”, обяви още Пенев.