Пената започна с 2:0 срещу Спартак Плевен
Пената започна с 2:0 срещу Спартак Плевен / netinfo
Новият наставник на ЦСКА Димитър Пенев, който днес празнува 63-ия си рожден ден, започна с победа начело на шампионите.

Във втората си контрола от лятната подготовка "червените" се наложиха с 2:0 над Спартак Плевен. Двубоят се игра на клубната база в Панчарево пред близо 500 зрители. Головете в срещата, която се състоя в три части от по 30 минути, вкараха Атанас Тошев и Димитър Петков.

Това е втори успех за ЦСКА, след като преди няколко дни, в последния мач на Стойчо Младенов, тимът победи Рилски спортист с 3:1.

Рано утре ЦСКА лети за Холандия, където ще се проведе втория подготвителен лагер на тима преди началото на сезона.

Пенев започна мача в следния състав: Беконо, Събев, Иван Иванов, Олегов, Виданов, Удоджи, Маркиньос, Янчев, Тодоров, Зерара и Евгени Йорданов.

Още в първите минути домакините наложиха преса, докато съставът на Спартак Плевен предпочиташе да контраатакува. Въпреки териториалното си предимство обаче, червените трудно стигаха до чисти голови положения пред Антонов.

На няколко пъти Маркиньос и Йордан Тодоров пробваха далечни удари, но без особен успех. Най-добрата възможност за плевенчани дойде 23-ата минута, когато Тодоров проби добре и останал сам срещу излезлия Беконо не успя да уцели опразнената врата на домакините.

През вторите 30 минути Пенев смени целия състав, като единствено на терена остана Иван Иванов. Въпреки многобройните промени ЦСКА продължи да държи инициативата и играта да се води предимно в половината на Спартак.

Появата на Зе Руи в атаката на "червените" определено раздвижи играта на "армейците". В 59-ата минута на мача ЦСКА успя да поведе в резултата с гол на Мартин Тошев. Младокът получи прецизен пас отляво и с глава, необезпокояван от никой се разписа за 1:0.

В самия край на мача Димитър Петков оформи крайния резултат, а няколко минути преди това Спартак пропусна най-чистото си положение в срещата, когато влезлият като смяна Василев нацели напречната врата зад Велинов.