Пелето си отмъсти на Шалке
Пелето си отмъсти на Шалке / netinfo

Енерги на Станислав Ангелов и Димитър Рангелов най-накрая успя да постигне победа в германското футболно първенство. „Червено-белите” се наложиха с 1:0 като домакини на Шалке 04 в мач от 12-ия кръг на Бундеслигата и записаха първия си успех от началото на сезона. По този начин бившият защитник на Левски си отмъсти на „кралско-сините”, които отстраниха шампиона на България на четвъртфиналите в УЕФА миналата година.

 

Двамата български футболисти започнаха като титуляри в срещата, Пелето напусна терена в 88-та минута, а Рангелов записа пълни 90. Бившият нападател на Славия взе участие в головата атака на Енерги, след която падна и изключителното ценното попадение, дело на Басила.

 

Първото полувреме на „Щадион ам Фройндшафт” бе изключително оспорвано, като и двата тима имаха много добри възможности да отбележат гол, малшансът обаче преследваше и домакините, и гостите. След по-малко от 60 секунди от началото на втората част тимът на Боян Прашникар счупи каръка, след като Басила отбеляза победното попадение. Тогава Рангелов центрира в наказателното поле, Вастерман се опита да изчисти, но Басила го изпревари и от късо разстояние се разписа за 1:0.

 

До края на двубоя вицешампионите на Германия подемаха чести щурмове към вратата на Герхард Тремел, но не успяха да излязат от кризата, която ги съпътства този сезон. Шалке записа четвърти пореден мач без победа и съответно остана на пето място в класирането с 18 точки. Енерги продължава да е на последната 18-а позиция, само че вече с 8 точки в актива си.