Павлина Филипова: Това може да ми е последното световно
Павлина Филипова: Това може да ми е последното световно / netinfo
Последната биатлонистка от голямото ни поколение Павлина Филипова, която остана в националния ни тим, ще е лидерът на България на предстоящото Световно първенство в Йостерзунд.

32-годишната Филипова и 21-годишният Красимир Анев са големите ни надежди за шампионата от 9-и до 17-и февруари в Швеция. Анев пък е един от най-големите ни таланти при мъжете.

„Не чувствам напрежение, спокойна съм. Може това да ми е последното световно, но резултатът ще покаже. Отивам да покажа на самата себе си, че мога и да остана доволна от своя труд”, казва Павлина Филипова преди заминаването за първенството.

„Имам шампионки в моя клуб и работя в това направление. Може би ще остана като треньор, да помагам на децата, това ми доставя удоволствие”, разказва още опитната биатлонистка.

„Не мога да кажа точно в каква форма съм, но може би последното състезание, което направих ми дава оптимизъм, че ще мога да реализирам възможностите си”, споделя Павлина и добавя: „Миналата година прекарах бронхопневмония. Изглежда тази година имаше някакъв вирус. Сега съм здрава.”

„Отиваме с много млад състав. На девойките им трябва спокойствие, за да могат да работят и да напредват. Дано да не им се убие желанието. Конкуренцията е много голяма. На всички ще им е трудно. И за младежите трябва време, за да пробият при мъжете. На всяка дисциплина съм влизала в шестицата на Световно. Имам предпочитания към повечето стрелби.”

Павлина Филипова коментира още и ситуацията в момента с подготовката на националния ни тим:

„Какво да ви кажа. Цяло лято сме без доктор. На Световната купа за последно ми е правен масаж. Две седмици се готвя за шампионата без доктор. Вторият треньор няма да дойде с нас на Световното. Много са проблемите, може би и затова Ирина се отказа, но явно това са възможностите на нашата федерация.”