Парма ще спасява сезона срещу Интер
Парма ще спасява сезона срещу Интер / netinfo
Отборът на Парма допусна поредно поражение в италианската Серия А и намали шансовете си за спасение до минимум.

Възпитаниците на Хектор Купер отстъпиха с 1:3 като гост на Фиорентина и ако искат да запазят елитния си статус и през новия сезон, то трябва да победят на свой терен претендентът за титлата и лидер в класирането - Интер.

Срещата на стадион „Артемио Франки” започна отлично за гостите които поведоха в резултата в 11-ата минута когато Будан даде преднина на своя тим. Равенството бе възстановено от Сантана пет минути преди края.

През второто полувреме паднаха нови два гола, но този път и двете попадения бяха във вратата на гостите от Парма. Първо Семиоли покачи на 2:1 с точен изстрел в 77-ата минута.

Само ти минути по-късно от състава на Купер с директен червен картон от игра бе отстранен Роси, което до голяма степен предреши крайния изход на срещата. Последният гол в мача падна пет минути преди края и бе дело на Освалдо.

Така Парма остана на 18 място с актив от 34 точки, на две от прекия конкурент Катания, който днес записа равенство 1:1 като гост на Ювентус. Тимът от Сицилия водеше в резултата до последната минута на мача, когато Алесандро Дел Пиеро подели точките.

С успехът днес Фиорентина се изкачи на 4 място в подреждането, което дава право на участие в Шампионската лига, измествайки състава на Милан, който претърпя поражение от Наполи с 3:1.