Парадокс - Австрийците с подписка срещу участието на Австрия на Евро 2008
Парадокс - Австрийците с подписка срещу участието на Австрия на Евро 2008 / netinfo
Докато мечтата на почти всеки футболен привърженик на Стария континент е неговата страна да участва на световно или европейско първенство, почитателите на играта в Австрия направиха подписка, в която се настоява националният им тим да бъде спрян от участие на Евро 2008.

Австрия и Швейцария са домакини на Европейското първенство през следващото лято и като такива получават сигурно право на участие, феновете в родината на валсовете и Моцарт обаче смятат, че тимът име е твърде слаб и ще им донесе единствено неприятни емоции с участието си на големия футболен форум.

Повече от 4000 привърженици в Австрия са се разписали в специална подписката на сайта www.rueckgrat.cc, като са пуснали в продажба и тениски в подкрепа на неучастието на страната на Евро 2008.

„Това не е критика към играчи или треньори, ние просто казваме, че начинът, по който Австрия играе, е обиден за нас и за всеки фен, който естетически разбира играта”, обяснява Михаел Краес, който е един от четиримата инициатори на странната кампания.