Панатинайкос прави дрийм тим в Европа
Панатинайкос прави дрийм тим в Европа / netinfo
Баскетболният Панатинайкос се превръща в истински дрийм тим (отбор на мечтите) за европейските стандарти, след като днес официално обяви привличането на един от най-талантливите гардове на Стария континент - Шарунас Ясикевичус.

31-годишният литовец разтрогна договора си с тима от НБА - Голдън Стейт Уориърс и подписа за две години с европейския клубен шампион. Трансферът без съмнение е сред най-скъпите в гръцкия баскетбол.

Шарунас Ясикевичус е първенец на Европа с отбора на Литва и клубен шампион с Макаби Тел Авив. На Стария континент е играл още за Барселона и Летувос Ритас, а с екипа на Макаби дори гостува в България за приятелска среща с Лукойл Академик.

Старши треньорът на Пао Желко Обрадович ще се опита да направи идеалната комбинация от опит и талант с играчите, който събра с намерението да повтори требъла от титли спечелени през изминалия сезон.

Гръцкият гранд по-рано подписа с друг състезател, който предпочете родината пред НБАВасилис Спанулис, а в тима остана и американецът, който скоро може да се сдобие с български паспорт Майк Батист.

Преди броени дни Ясикевичус пък завоюва бронзовите медали на Европейското в Испания с отбора на Литва побеждавайки Гърция в малкия финал.