Отново проблеми с финансирането на БК Ямбол
Отново проблеми с финансирането на БК Ямбол / netinfo
За поредна година проблемите с баскетболен клуб Ямбол стоят на дневен ред пред старши треньора Иван Чолаков.

След като през изминалия сезон отборът изживяваше перманентна финансова криза, сега вече е на път да загуби емблемата и гордостта на Ямбол, баскетболния отбор. В действителност УС на БК ”Тунджа” го няма. Той съществува само по устав. Хората ангажирали се с набавянето на средства за съществуването на отбора са абдикирали, се казва в информация поместена на официалния сайт на клуба.

По повод финансовите проблеми, които за пореден път ще поставят на карта участието на отбора в първенството, наставникът на клуба се нае да свика пресконференция, на която да изложи всички въпроси, които стоят пред тима. Срещата с журналисти ще се проведе на 31 юли /вторник/ от 11 часа в спортна зала „Диана” в Ямбол.

„Тази пресконференция се свиква да се алармира за изключително неприятната опасност, която грози града от новия сезон да не гледат елитен баскетбол. А загубят ли се традициите, ще се чака още дванадесет години да се появят хора като Иван Чолаков и Анатоли Ясинский”, които да го възродят, се казва още в материала.

Общинският съвет на Ямбол гласува 100 хиляди лева от общинската хазна, но те са крайно недостатъчни за качествена селекция, а и не малка част от тях се използваха за покриване на задължения по дейността през изминалия сезон, докато основният рекламодател на клуба фирмата „Ре пак” е изпълнила едва една четвърт от поетите си ангажименти.