Отличен за Борусия и Томас Дол
Отличен за Борусия и Томас Дол / netinfo
Борусия Дортмунд постигна разгромна победа в първи мач от 16-ия кръг на Бундеслигата. „Жълточерните” нанизаха шест гола на Арминия Билефелд, но гостите все пак съумяха да реализират почетно попадение и двубоят на „Сигнал Идуна Парк” завърши при резултат 6:1.

Домакините наложиха абсолютна диктатура на терена пред 78000 зрители и съвсем логично стигнаха до убедителен успех. Борусия наказа беззащитния си съперник с гол още в 13-та минута – тогава точен бе Тинга. Само шест минути след това Шулер удвои. До края на полувремето възпитаниците на Томас Дол сякаш не си даваха особено много зор и се оттеглиха в съблекалнята си с преднина от две попадения.

През втората част обаче отборът от Дортмунд излезе напълно преобразен и много амбициран. Това даде резултат – още четири гола във вратата на Фернандес. В неговата мрежа се разписа и Петрич – в 47-та минута швейцарецът отбеляза красиво попадение с глава. „Жълточерните” не се отказаха и реализираха нов гол – в 55-та, а негов автор бе Валдес. В 61-та и 67-та минути се разписаха съответно Кринге и Федерико. Гостите все пак успяха да запазят честта си – Кирх наказа грешка в защитата на Борусия в 81-та минута и оформи крайното 6:1.

Тимът на Томас Дол заема деветото място във временното класиране с 21 точки. Арминия е на 14-а позиция с 15. Лидер в подреждането е Байерн с 34 точки.