Отборът Супер Агури поставен в администрация
Отборът Супер Агури поставен в администрация / netinfo

Отборът от Формула 1 Супер Агури бе поставен в администрация, след като се оттегли от надпреварата по финансови причини.

От съадминистраторите „PKF“ обявиха официално, че вече има проявен интерес към закупуването на тима. Японците се предадоха във вторник, след като не успяха да сключат сделка за придобиване на отбора, а подкрепящата ги компания „Хонда“ отказа да поеме издръжката им.

Източници заявиха, че Супер Агури дължи около 100 млн. долара на „Хонда“ за двигатели и техническа поддръжка. Автомобилите на тима бяха закарани във фабриката на „Хонда“ след състезанието за Голямата награда на Испания на 27 април.

„Администрацията осигурява уникалната възможност за навлизане в моторен спорт на високо ниво, без дасе налага операцията да започне от самото начало“, заяви съадминистраторът Филип Лонг в официално изявление.

Счетоводителите и бизнес-съветниците от „PKF“ бяха ликвидатори и на отбора от Формула 1 „Ероус“ през 2003 г. и бранеха интересите на фалиралия френски отбор „Прост“ през 2002 г.