Осъдиха президента на Ман Сити на две години затвор
Осъдиха президента на Ман Сити на две години затвор / netinfo
Почетният президент на Манчестър Сити Таксин Шинаватра бе осъден на две години затвор за корупция, реши Върховния съд на Тайланд. Шинаватра, който наскоро продаде английския клуб, но остана на почетна длъжност, бе обвинен в незаконно присвояване на недвижим имот в полза на съпругата си, докато е бил министър-председател на Тайланд.

Тайландските власти настояват Великобритания незабавно да екстрадира Шинаватра, за да може да влезе в сила присъдата. Те го преследват от 2006 година, откакто той напусна поста си в правителството. През тези две години всички авоари на богаташа бяха замразени. Съпругата на Шинаватра, Пожаман, вече бе осъдена на три години затвор.

Шинаватра бе в Тайланд, за да се бори срещу обвиненията, но се завърна в Англия през лятото и побърза да продаде акциите си от Манчестър Сити на Абу Даби Юнайтед Груп, с което се освободи от всички административни задължения към клуба.

По време на ръководството на Таксин Шинаватра в Ман Сити пристигнаха двама български футболисти – Мартин Петров и Валери Божинов.