Осма победа за Сплит, Иванов не игра заради травма
Осма победа за Сплит, Иванов не игра заради травма / netinfo

Хърватския КК Сплит постигна осма победа в шампионската фаза на местното баскетболно първенство, след като победи Шибеник като гост със 101:93.

До края на етапа остават пет кръга, а основния конкурент на Сплит за първото място остава Задар. Успехът на Сплит над Шибеник обаче бе важна крачка към лидерската позиция.

Отборът на Деян Иванов и Бойко Младенов обаче можеше да си има доста проблеми, ако не бяха силните изяви на Марлон Гарнет и Дамян Рудеж в първата и последната четвърт.


Домакините нямаха намерение да се предават лесно и на полувремето изоставаха само с две точки – 44:46. След силна трета част те дори поведоха с точка – 70:69, но дотук свършиха силите на Шибеник и гостите в крайна сметка стигнаха до успеха.
Гарнет завърши с 31 точки, а Рудеж добави 23 за Сплит.

От българите в състава игра само Бойко Младенов, който вкара четири точки и овладя три борби за Сплит. Деян Иванов изобщо не пътува със съотборниците си, заради контузия. Той получи неприятен удар в коляното в предишната среща, но я доигра, като чак на следващия ден съобщи за травмата.

Прегледите на скенер са показали, че няма нищо сериозно, но все пак ръководството на тима е решило да не рискува с включването му. Иванов се подготвя по индивидуален план и ще е на линия за съботния мач с Цибона.