ОСК Академик изгражда нова зала
ОСК Академик изгражда нова зала / netinfo
Обединен спортен клуб Академик и район Слатина са в напреднала фаза по стартирането на проект за изграждането на мултифункционален спортен комплекс на

територията на района, съобщи за Гонг председателят на студентското спортно дружество Ваньо Найденов.

Спортният комплекс ще бъде на площ от 2,5 декара и ще се намира в квартал Христо Смирненски, който е част от район Слатина.

Комплексът ще включва модерна зала и гимнастически център тип Малайзия с уреди за обща физическа подготовка. Теренът вече е отдаден на ОСК Академик за ползване в период на 30 години, а стойността на целия проект е 2,5 милиона лева.

Спортната зала ще бъде с капацитет между 500 и 700 места и ще бъде използваема за мачове по волейбол, баскетбол, хандбал, футбол в зала, а също така пригодена за състезания по художествена и естетическа гимнастика, тенис на корт, тенис на маса, акробатика, джудо, бокс, скално катерене и спортни танци.

Спортният център тип Малайзия пък ще разполага с уред за коремни преси, велоергометър, шведска стена и успоредка и ще бъде достъпен за гражданите.

"Залата ще бъде изградена изцяло по нови технологии и модели. Покривът ще има двойна мембрана, а през лятото може да се демонтира. Стените ще бъдат двойно изолирани тип сандвич, вентилационната и противопожарната система също ще бъдат от нови модели. Отделно от това, залата ще бъде пригодена за развитие на 3 или 4 спорта за хора с увреждания", каза още председателят на ОСК Академик.

"Добрата ни съвместнат работа с район Слатина и специално с кмета Антоанета Апостолова е вече практика. Нашият клуб изпълнява различни задачи на общината, свързани с физическото възпитание, най-вече сред учащите и организирането на спортни състезания. Смятам, че сме добър пример за сътрудничество на териториален принцип между спортен клуб и местна власт", смята шефът на Академик.

„Ние сме на принципа по-малко да говорим, а повече да вършим нещата. Не сме убедени кога ще стартираме, а всички други планове са готови. Залата ще бъде изцяло по нов тип с олекотена конструкция и няма да бъде както досега изградените монументи”, завърши Ваньо Найденов.