Оперираха успешно Рибери
Оперираха успешно Рибери / netinfo
Звездата на Франция Франк Рибери претърпя успешна операция на левия глезен, съобщават от клуба му Байерн Мюнхен.

25-годишният полузащитник изпадна в агония в началото на срещата с Италия във вторник и бе изнесен с медицинска кола от терена, но опасенията, че има счупване на подбедрена кост, се разсeяха окончателно вчера, след като той бе прегледан от лекаря на „баварците” Хан-Вилхелм Мюлер-Волфарт, който пристигна в Базел вчера.

Рибери е разтегнал връзки в долната част на крака, което се води разтежение на глезена. Операцията, на която играчът се подложи в Мюнхен, е преминала успешно и без никакви усложнения. Футболистът ще трябва да остане за няколко дни в болница, за да бъде под лекарско наблюдение, а след това ще бъде пуснат в отпуск.

Френският халф ще бъде извън терените от 7 до 8 седмици, след което отново ще поднови тренировки с Байерн. Той ще бъде напълно готов за първия мач на "баварците" от новия сезон в Бундеслигата на 15 август.

Вицепрезидентът на Байерн и председател на Управителния съвет Карл - Хайнц Румениге заяви за официалният сайт на тима: "Ние съжаляваме за контузията на Франк, но все пак сме доволни, че диагнозата за тежка травма не се сбъдна".