Окука: Ще търсим индивидуални решения за реванша
Окука: Ще търсим индивидуални решения за реванша / Снимка: Sofia Photo Agency
Старши треньорът на Локомотив Сф Драгомир Окука не изглеждаше особено притеснен след загубата в Смедерево от Борац с 0:1. Сръбският специалист запазва увереността си, че крайният победител от двубоя ще бъде българският тим.

- Беше тежко в Смедерево при тази висока температура. През първото полувреме играхме добре и пропуснахме два шанса за гол. После направихме грешка и Борац при първата ситуация ни отбеляза в началото на второто полувреме. Оказа се, че Борац е борбен и твърд отбор. Има и второ полувреме на този сблъсък, мисля, че още сме в играта и имаме шансове да продължим. Трябва обаче някои от играчите да се представят по-добре. Видяха, че няма леки съперници, особено през второто полувреме. Не може без да тичаш и без да се бориш,без дисциплина, така както игра Борац в последните 20 минути. Мисля, че Локомотив е по-добрият отбор, но невинаги по-добрият побеждава. Качествата, които показа Борац в първия мач, се оказаха достатъчни за победата му.

- Как ще преодолеете защитата на Борац в реванша, тъй като се очаква съперникът да играе точно така?

- Ние нямаме избор. В Смедерево Борац игра на контри, очаквам и в София да действа по същия начин. Ние се опитахме да вкараме гол, не успяхме в първата среща, сега ще трябва да вкараме поне два чисти гола на реванша.

- Локомотив има проблеми, когато излиза срещу отбори, които се затварят в защита...

- Да, има проблеми, това се видя и сега срещу Борац. Ще трябва да потърсим индивидуални решения, с които да решим този проблем.

- Оптимист ли сте?

- Винаги!