Очаквано: Роналдо е Играч на годината в Англия
Очаквано: Роналдо е Играч на годината в Англия / netinfo
Крилото на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо бе обявен за Футболист №1 на годината от Асоциацията на професионалните футболисти (PFA). Нито португалецът, нито някои от съотборниците му присъства на церемонията по награждаването, тъй като те имат забрана за излизане 48 часа преди решителния сблъсък от Шампионската лига срещу Барселона.

„Много съм щастлив,” заяви Роналдо, който се пребори с конкуренцията на още петима номинирани: Фернандо Торес, Стивън Джерард, Сеск Фабрегас, Емануел Адебайор и Дейвид Джеймс.

„Когато цял сезон работиш здраво, за да играеш добре, да помагаш на отбора, да даваш своя принос към общите усилия, и накрая PFA ти даде тази награда, моментът е страхотен. За мен е чест и удоволствие,” добави Роналдо.

Наградата за Най-добър млад играч отиде при Сеск Фабрегас.

Миналата година и двата приза бяха връчени на Кристиано Роналдо.

Най-любопитното бе, че нито един играч на Челси не попадна в Отбора на годината, който е: Дейвид Джеймс (Портсмут), Бакари Саня, Гаел Клиши, Фабрегас, Адебайор (Арсенал), Рио Фърдинанд, Неманя Видич, Роналдо (Ман Юн), Джерард и Торес (Ливърпул), както и Ашли Йънг от Астън Вила.