Облеклото на олимпийците за Пекин без отличителни символи
Облеклото на олимпийците за Пекин без отличителни символи / netinfo
На церемония в Гранд-хотел „София” беше представено официалното облекло на олимпийците ни за игрите в Пекин през август, като върху стилните дрехи няма отличителни символи, показващи, че спортистите защитават честта именно на България.

На събитието присъства председателят на БОК Стефка Костадинова, а от спортистите ни в Пекин бяха Мария Гроздева и Петър Стойчев.

Облеклата на фирма „Агресия”, дело на дизайнерката Йорданка Арнаудова бяха представени от известни наши модели - Мис България Елена Ангелова, Мистър България Румен Георгиев, Ирен Онтева, Боряна Шехтова и др.

„Радвам се, че втори път БОК ни гласува доверие. Дрехите са от платове от Италия, само естествени материали и освен със сезона за съобразени и с модните тенденции”, каза Арнаудова.

Облеклата са два вида - за пътуването и за парада по време на официалната церемония по Откриването на 8 август. Костюмите за пътуването са съставени от дънки и тениска. Костюмите за парада са в две части за дамите - с пола или панталон, бяла риза и блейзър, а за мъжете - панталон, риза и блейзър.

„Много сме доволни от работата ни с „Агресия”, които направиха страхотни костюми за нашите олимпийци в Торино”, коментира Стефка Костадинова.

Официалните и спортни обувки на нашите олимпийци са осигурени от „Пума”. До момента България има 78 спортисти за Игрите в Пекин, а делегацията ни ще бъде от малко повече от 100 души.

Първата група ще отпътува за Пекин на 27 юли - спортната стрелба, а втората група - на 30 юли. Параолимпийският ни отбор също ще бъде с облекла на „Агресия”.