Ню Орлиънс и Сан Антонио се класираха за 1/4финалите
Ню Орлиънс и Сан Антонио се класираха за 1/4финалите / netinfo

Ню Орлиънс Хорнетс и Сан Антонио Спърс се класираха за четвъртфиналите в НБА, след като се поздравиха с успех в петите срещи от първия кръг на плейофите и спечелиха сериите си с по 4:1 победи.

Крис Пол бе в основата на успеха на Ню Орлиънс над Далас Маверикс с 99:94 точки. Пол наниза 24 точки и записа 15 асистенции и 14 борби. На ниво бяха и останалите основни баскетболисти на стършелите. Дейвид Уест вкара 25 точки, Джанеро Парго - 17, а Тайсън Чандлър - 10 плюс 14 борби.

Дирк Новицки отново бе лидерът на звездите. Германецът вкара 22 точки и хвана 13 борби, но това не бе достатъчно, за да предотврати поражението и отпадането в плейофите.

Шампионът Сан Антонио пък пречупи Финикс Сънс с 92:87. Отново двигатели за триумфа на шпорите бяха гардът Тони Паркър, вкарал 31 точки, и центърът Тим Дънкън, завършил с 29 точки и 17 борби. Борис Дайо, който бе близо до трипъл-дабъла в предишната среща, бе най-резултатен за слънцата с 22 точки.

Интересно е, че в първия полуфинал в Западната конференция един срещу друг ще застанат лидерът от редовния сезон Ню Орлиънс и защитаващият титлата си Сан Антонио. Първата среща е в събота вечерта в Ню Орлиънс.

Трейси Макгрейди наниза 29 точки, а Луис Скола добави 18 точки и 12 борби за изненадващо разгромната победа на Хюстън Рокетс над Юта Джаз с 95:69 точки. По този начин ракетите намалиха пасива си на 2:3 победи. Карлос Бузър завърши с актив от 19 точки и 10 борби, а Дерън Уилямс - с 13 точки и 6 асистенции за джазмените, които са домакини на мач номер 6.

През сезона у дома те имат 37 победи и само 4 загуби. Детройт Пистън се наложи над Филаделфия Севънтисиксърс с 98:81 точки и поведе с 3:2 победи в серията. Чонси Билъпс вкара 21 точки, а Ричард Хамилтън и Рашид Уолъс добавиха съответно 20 и 19 точки за успеха на буталата.