Новакович с два гола за Кьолн
Новакович с два гола за Кьолн / netinfo
Кьолн се наложи с 3:2 над Ерцгебирге Ауе в мач от 13-ия кръг на Втора Бундеслига. Два гола за домакинския успех на „козлите” отбеляза бившият нападател на Литекс Миливое Новакович.

Двубоят на „RheinEnergieStadion” премина под господството на домакините, които откриха само 60 секунди след първия съдийски сигнал. Тогава Хелмес прати топката във вратата на Келер. В 10-та минута Нова прониза мрежата на гостите. Само три по-късно обаче Ерцгебирге намали преднината на „козлите” след попадение на Клинка. В самия край на първата част отборът на Герд Шедлих окончателно се върна в играта, след като Немец изравни резултата. Победата на Кьолн донесе словенският национал с красив гол в 65-та минута. Ценните три точки пратиха тома на Кристоф Даум на шесто място в подреждането с 21 точки.

Както е известно, българският национален отбор ще се изправи именно срещу Словения и „Новагол”, както е известен Новакович в Германия, в евроквалификация на 17-и ноември.

В друг мач от кръга Майнц 05 разгроми с 4:1 пред собствена публика Оснабрюк. По този начин тимът на Юрген Клоп се изкачи на трето място във временното подреждане, след като събра 24 точки в актива си.

Кикерс Офенбах и Веен Вийсбаден направиха нулево реми в третата среща, играна днес в германската втора дивизия.

Лидер в класирането е Борусия Мьонхенгладбах с 27 точки, следван от Фрайбург с 26.