Нов успех за Детройт срещу Питсбърг
Нов успех за Детройт срещу Питсбърг / netinfo

С голове в първата третина на Брад Стюърт и Томас Холмстроьм, както и със страхотна игра в защита, Детройт се наложи с 3:0 над Питсбърг във втора среща от финалната плейофна серия на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Играчите на Червените Криле притежаваха по-дълго време шайбата и отправиха 34 удара към вратата на Марк-Андре Флюри. След 19-те изстрела, които Крис Осгууд спаси при победата с 4:0, днес вратарят на Детройт отрази 22.

Това бе трети мач без допуснат гол за Осгууд в плейофите, както и 13-ти в кариерата му. Често подценяваният Осгууд е рекордьор за Детройт с 50-те си плейофни победи, като вратарят изпреварва легендата Тери Савчук и се приближава все повече до третата си титла с отбора от моторния град. Осгууд е и първият вратар, който в последните 5 години не допуска гол в първите два финални мача, след като през 2003-а година това стори Мартин Бродюр от Ню Джърси. Мач номер 3 е рано през нощта в четвъртък българско време в Питсбърг, но от 31 отбора, които са печелили първите си два финални мача, само 1 не е успявал да триумфира с титлата в НХЛ.

В "Мелън Арина" обаче Пингвините са в серия от 8 поредни победи в плейофите и общо 16 от последната загуба на 24-ти февруари. Детройт пък се нуждае от 2 победи в следващите четири мача за да спечели 11-та си Купа "Стенли".

 За разлика от нулевата първа третина в първия мач, този път Брад Стюърт и Томас Холмстрьом дадоха преднина на Червените криле още след 11 минути игра на "Джо Луис Арина". Валтери Филипула пък добави още един гол в последната част, когато двата отбора играеха с числено намалени състави.

Пингвините пък успяха да отправят едва 6 удара през първата част, а звездите на отбора Евгени Малкин и Сидни Кросби отново бяха неутрализирани по перфектен начин от домакините. Осгууд пък не е допускал гол вече 137 минути и 33 секунди.