Нов дуел: Тайсън Гай – Асафа Пауъл
Нов дуел: Тайсън Гай – Асафа Пауъл / netinfo
Нов дуел в спринта се очаква в Пенсилвания, където на старта се очаква да премерят сили двамата най-бързи мъже на планетата – американецът Тайсън Гай и ягуарът от ЯмайкаАсафа Пауъл. Традиционно силния международен турнир в Университета на Пенсилвания тази година ще бъде проследен с особено голям интерес, като се очакваше двамата топ-спринтьори да премерят сили още в щафетата 4х100 миналия уикенд, но Асафа се отказа в последния момент, след като обясни, че е получил контузия по време на тренировка с щанги. Сега болката в рамото е отзвучала и Пауъл смята, че е готов за битката с най-големия си конкурент.

Спринтът е на 26-ти април в събота и организаторите отчитат рекорден интерес. Дали шампионът на планетата на 100м Гай ще позволи триумф на световния рекордьор Асафа Пауъл, ще разберем през уикенда. Едно е сигурно – шоуто ще е уникално и този, който победи ще има превес в битката за олимпийското злато в Пекин.

Близо 150 световно известни атлети заявиха участие на турнира в Пенсилвания, сред тях обаче няма българи, което е логично с оглед резултатите ни. Ямайка, Кения, Русия, Великобритания, Холандски Антили, Канада, Бахамите, Саудитска Арабия, Зимбабве, Тринидад и Тобаго, Доминиканска република и естествено домакините от САЩ са сред държавите, които ще правят шоуто в спринтовите дисциплини.