„Нито крачка назад” и победа за ЦСКА срещу Беласица
„Нито крачка назад” и победа за ЦСКА срещу Беласица / netinfo

ЦСКА стартира с лека победа 1:0 срещу Беласица в първата си среща от новия шампионат, играна на неутрален терен в Благоевград, заради наказанието на „армейците” от изминалото първенство.

Шампионите не изпитаха никакви трудности срещу тима от Петрич, като надписът на един от плакатите на „червените” фенове отговаряше напълно на играта „Нито крачка назад”, поради простата причина, че Беласица не успя да организира почти никакви смислени атаки, за да затрудни своя съперник.

„Армейците” контролираха действията на терена почти през цялото време и закономерно стигнаха до трите точки. В 36-та минута Евгени Йорданов реализира за ЦСКА, след като вкара единственото попадение в мача с глава след центриране на Маркиньос от ъглов удар.

Преди това в 18-та минута Александър Тонев центрира в наказателното поле, намери главата на Маркиньос, той плонжира, но вратарят на Бела успя да закове топката на голлинията.

Малко преди почивката „червените” пропиляха още едно отлично положение за гол. Тодор Янчев копна към Маркиньос, който опита да прехвърли вратаря, но Ангел Манолов изби в корнер.

На няколко пъти Маркиньос бе много близо до попадението, но не съумя да се разпише в голмайсторкста листа в началото на шампионата.

След почивката Беласица раздвижи малко играта си, но въпреки това не успя да застраши вратата, пазена от Беконо. За сметка на това, в 59-та минута Кирил Котев нацели гредата и въпреки тоталната доминация на ЦСКА до второ попадение в мача така и не се стигна.

До края на двубоя момчетата на Димитър Пенев пропиляха още няколко възможности, но в крайна сметка стигнаха до трите точки само с гола на Йорданов. Следващият мач на ЦСКА е след седмица срещу новака в А група - Сливен.