Николай Гигов: Във вторник ще обявим кой е треньор
Николай Гигов: Във вторник ще обявим кой е треньор / netinfo

Президентът на Локомотив София Николай Гигов даде интервю за Гонг. В него той обяви, че във вторник ще стане ясен новият старши треньор на тима. От спряганите имена със сигурност отпадат Димитър Димитров и сърбинът Кръчмаревич.

 

„ Във вторник ще обявим нашето решение по въпроса за треньорския пост” -  заяви Гигов. „Уверявам ви решението ще бъде добро. Мисля, че ще изберем най- доброто.”

 

Запитан дали сред вариантите са Димитър Димитров, Слободан Кръчмаревич и Димитър Васев, Гигов отговори: „От тримата единствената реална кандидатура е на Димитър Васев. Сега не мога да кажа нещо, което е все още в процес на преговори. Изчакайте до вторник.”

 

За президентът е важно Локомотив да запази нивото, което държи последните няколко години. После каквото дойде.Според него отдаде ли се възможност за титла, отборът при всички случаи ще я използва.

 

Локомотив се разделя с някои от водещите си футболисти. Как гледа на този въпрос боса на железничарите: „На Марчо Дафчев бях обещал, че при добра оферта ще бъде пуснат в чужбина. Аз съм човек, който си държи на думата. Смятам че това е правилното решение. Той е на 30 години и нека поиграе малко навън.Вратата за него при нас не е затворена. ”

 

Урош Голубович още не се е разделил с Локо-то. „Аз мисля, че въпроса с него е все още висящ” - заяви Гигов. „Имаме разминавания по това, което той иска и това, което ние му даваме. Аз мисля, че дори да се разделим с него, това няма да е фатално за Локомотив.”

„Относно новите футболисти, клубът работи по селекцията. Знаят се кои са те и почти е приключено с тях това, което е необходимо. За капитана на Пирин Дяков е уточнен въпросът с Галчев. До вторник или сряда ще имаме още едно име.”

 

Гигов е уверен, че последните години бюджета на Локомотив е достатъчен, за да се постигнат целите.

 

„Ще бъдат дадени толкова пари, колкото са необходими. Но няма да се купуват на всяка цена играчи. Разходите няма да са такива, че да се разминават с реалната обстановка в страната”, заяви президентът.

 

„Темата за стадиона ми е много болна” - каза с мъка Гигов. „Надявам се, че след влизането на закона, най-накрая ще си получим стадиона и повече няма да чергарстваме по чужди стадиони. На нашия не му трябва много голям ремонт и доизграждане, за да бъде един от най- добрите в България. Така ще покрием критериите за УЕФА, което за нас е жизненоважно.”

 

Николай Гигов е информиран, че отборът няма да може да играе и на „Българска армия” срещите от евротурнирите. „Заявихме Васил Левски. Имахме разговори и с Левски за „Герена. В зависимост от ситуацията ще ползваме тези два стадиона."

Какво му липсва на Николай Гигов след всичките тези години начело на Локомотив София? „Липсва ми само титлата” - лаконичен е президентът. „Аз съм спечелил всичко друго в България. През тези години клубът си подобри много историята. Да се надяваме, че в близко време и титлата ще стане реалност. Първата задача пред нас е доброто представяне в Европа.”

 

Гигов не вярва ,че нещо може да го нервира и да го откаже да е президент на футболен клуб. Много години са го нервирали доста неща, но вече е претръпнал. Засега такива намерения няма. Той помни доброто от живота, а лошото го забравя.

 

„ Аз мисля, че последните години шампионата беше много интересен, каза Гигов. Пожелавам на феновете да изпитат радост от играта. Да спрат с безумията и насилието по стадионите, тъй като това е игра, а не война.”