Нифлор измъкна Литекс срещу Спартак
Нифлор измъкна Литекс срещу Спартак / pfclitex.com
В мач от 20-я кръг на А група Литекс победи с измъченото 1:0 намиращия се в зоната на изпадащите отбор на Спартак Варна.

Домакините започнаха силно мача и създадоха доста опасни положения пред вратата на Спартак Варна.

Още в 4-та минута Михаил Венков стреля високо над гредата със силен шут от 30 метра. Четири минути по-късно Зоран Янкович центрира от ъглов удар, а Нифлор стреля с глава в аут.

Гостите реагираха на натиска на Литекс и в 10-та минута Бойко Величков изведе Владислав Мирчев в удобна позиция, но вратарят Тодор Тодоров излезе и улови топката.

В 15-та минута Велимир Иванович стреля в аут от линията на наказателното поле. Пет минути по-късно Ивелин Попов нахлу в наказателното поле на скорост, центрира към Нифлор, но Жеков в последния момент изчисти топката в ъглов удар.

В 22-та минута след бърза контраатака на Спартак отляво Владислав Мирчев изкочи в удобна позиция, но ударът му излезе в аут.

До края на второто полувреме Литекс не успя да създаде по-опасно положение пред вратата на Станев.

В 56-та минута Станислав Манолев центрира от аут линията в наказателното поле на Спартак, където Вилфред Нифлор с глава отбеляза победното попадение за Литекс.

Пет минути по-късно Манолев центрира в наказателното поле, където Бибишков стреля с глава, но Станев спаси удара. В 62-та минута Крум Бибишков изкочи сам срещу Станев, но вратарят с последни усилия изби топката.

В 69-та минута вратарят Станев спаси Спартак, след като изби последователно удари на Нифлор и Момчил Цветанов.

В 77-та минута Нифлор получи топката в наказателното поле, но стреля в аут.

Осем минути по-късно Момчил Цветанов центрира в наказателното поле на Спартак, а Венцислав Маринов за малко не си вкара автогол с глава. В 86-та минута Маринов събори Манолев в наказателното поле на Спартак, но съдията не даде дузпа.

След тази победа Литекс се приближи на една точка до Славия, като „белите” играят утре като гости на Ботев.