Невероятната Ивет Лалова остана осма на последната си Олимпиада
Невероятната Ивет Лалова остана осма на последната си Олимпиада / Guliver/Getty Images

Лекоатлетката ни Ивет Лалова остана на 8-о място във финала на 200 метра при жените на олимпийския турнир по лека атлетика в Рио де Жанейро. Чаровната ни представителка, за която това бе последно участие на Олимпийски игри, даде време от 22.69 секунди, което я остави на последната позиция.

32-годишната ни спринтьорка започна добре, като се конкурираше до последно с Дийджа Стиънс за 7-о място. След това обаче лекоатлетката на САЩ мина финалната линия преди нея и така завърши позиция напред.

"Чувствам се прекрасно от факта, че бягах във финала. Бе щастие и чест да бягам тук. Беше ми трудно, имах физически проблеми - платих си за бързото бягане вчера. Наложи се да стисна зъби. Исках да напусна с най-бързото си бягане за сезона. Не се поучи, заради тази прословута травма. Радвам се, че бягах в олимпийския финал", започна непосредствено след края на състезанието Ивет Лалова.

„В спринта няма как човек да се пази, трябва да бяга над възможностите си. Но да не заминаваме хората с тези неща. Това е част от професията ни", добави лекоатлетката ни в ефира на БНТ.

"Искам да благодаря на всички за подкрепата, за окуражителните съобщения, за това, че са станали да ме гледат толкова рано, или пък не са си лягали. Искам да им кажа, че много ги обичам и им благодаря", каза още 32-годишната спринтьорка.

Това бе втори олимпийски финал на 200 метра за Ивет, която преди 12 години на Игрите в Атина завърши на 5-о място.

Олимпийската титла спечели състезателката на Ямайка Илейн Томпсън с време 21.79 секунди. Сребърният медал остана за Дафне Схипърс от Холандия (21.88 секунди), а на третото място финишира американката Тори Боуи с 22.15 секунди.