Нешич: Не трябва да се излагаме, а да си помагаме
Нешич: Не трябва да се излагаме, а да си помагаме / netinfo
Волейболните ни националки се събраха в 4 часа тази сутрин на Аерогара София и заминаха за най-голямото си изпитание този сезон – Европейското първенство в Белгия. Селекционерът Драган Нешич качи на самолета 12 състезателки, а в Брюксел към тях се присъедини и помощник треньорът Нели Маринова - Нешич.

Първият мач на нашите момичета от група Б в Хаселт на шампионата на Стария континент е на 20 септември срещу Испания. След това предстоят двубоите с Чехия и Полша.

„Дойде часът на истината. Доволен съм от свършената работа. Имам притеснения около Любка Дебърлиева, но контузията й не е сериозна. Това лято й е втора, а миналата година се контузи един път. Това са малки проблеми, дано са за добро. Готови сме да постигнем това, за което се готвихме 3 месеца… има още много неща, които трябваше да направим, не сме на 100% готови, но достатъчно работихме, имаме психическа, физическа и емоционална настройка”, бяха първите коментари преди отпътуването за Белгия на Драган Нешич пред Гонг.

Сръбският специалист е реалист, но оптимист: „Ние сме отбор, който винаги може да има проблеми, можем да бием и губим, но преди всичко трябва да уважаваме всички наши съперници. Към момента сме по-класни от Испания без никакво съмнение, но трябва да внимаваме и срещу тях и срещу Чехия. Много сме вложили и не трябва да се излагаме срещу тези, които можем и трябва да бием. Необходими са ни победи срещу двата тима, за да можем да гоним дори само геймове при мача с много сериозния противник Полша. Ако всичко, за което сме работили го реализираме, ще е достатъчно да преминем във втората фаза на Европейското, където ни чакат Словакия, Сърбия, Белгия и Холандия.”

„Целта ни е както в началото на подготовката преди 3 месеца – влизане в осмицата, а най-доброто ще е да бъдем 6-ти. Можем да го постигнем. Притеснен съм както когато играем с Албания или Русия. Човешко и нормално е. Искам това напрежение преди всеки мач. Имам много голямо доверие в момичетата, щаба и това ми дава спокойствие. Вярващ човек съм и съм сигурен, че няма случайни неща – имахме 3 много хубави месеца, нямахме големи проблеми и скандали, а това може да бъде само положително. Основното е да вярваме един на друг, трябва да си помагаме и всичко ще бъде добре, за успехите и бъдещето ни. Преди всеки мач има напрежение, но тогава сме като едно!” - сподели Нешич.

Щабът ни вече добре е разузнал първите противници, а чака в Белгия да дойде и звездата Тони Зетова.

„Притежаваме всичката необходима ни информация – 7 мача на Испания, а в Белгия ни чакат още три от наш приятел турски скаут. Хубаво е когато други отбори ни помагат в разузнаването. На чехкините също имаме достатъчно видео касети. Тони Зетова я очакваме и се надяваме да ни подкрепи, като дойде. Тя винаги и семейно, и волейболно, и работно е очаквана”, завърши наставникът на волейболните ни националки.