Нешич: Любка ще бъде ОК до 4-5 дни
Нешич: Любка ще бъде ОК до 4-5 дни / netinfo
Женският ни национален отбор по волейбол заминава за Азербайджан днес. В Баку момичетата на Драган Нешич ще участват на силен турнир с още 5 тима.

Селекционерът сподели пред Гонг преди отпътуването, че контузията на капитана Любка Дебърлиева не е тежка. „Не е страшно. Няма поводи за притеснение. До 4-5 дни ще се възстанови и сигурно ще играе в някоя от последните ни срещи в Баку,” каза Нешич.

Разпределителката е обърнала коляно на тренировка вчера след сблъсък със съотборничка, а лекарят и помощниците на Нешич веднага са направили необходимите изследвания и процедури. Магнитният резонанс е показал, че няма разкъсване на коленни връзки. По време на подготовката помощник треньорът Нели Маринова – Нешич е постоянно до Любка и следи отблизо играта й.

Възможно е освен втората ни разпределителка Диана Ненова, в Баку в игра да се появи и Нели Маринова.

В първия ден на турнира – 20 август, понеделник - съперник на България е Израел, след това са мачовете срещу Гърция и Турция. Четвъртият ден – четвъртък, е почивен, а след това Ева Янева и компания излизат срещу домакина Азербайджан и срещу Украйна.

Националките се връщат у нас на 26-ти август и ще имат два почивни дни, преди отново да заминат – на 1 септември за квалификациите за Гран При с Германия, Русия и Полша.

Европейското първенство е в Белгия, а мачовете си от груповата фаза България ще играе в град Хаселт на 20, 21 и 23 септември с Испания, Чехия и Полша.

Вчера националките ни получиха и останалата чест от екипировката си – анцузи и маратонки.