Немски фен замеря съдия, клубът го издирва
Немски фен замеря съдия, клубът го издирва / netinfo
Феновете на следващия съперник на ЛукОйл Академик в купа УЛЕБ се оказаха доста емоционални. Немският Артланд Драгонс, който ще се изправи срещу българския шампион в зала „Универсиада” във вторник отнесе глоба от 3000 евро от ръководството на Бундеслигата, разкри bulgarianbasket.com.

На последната домакинска среща във вътрешното първенство с Олденбург разгорещил се запалянко на Драгонс удари със запалка главния съдия на мача Борис Шмид. Реферът веднага реагира и изпразни цялата трибуна с фенове, откъдето дойде хвърлената запалка. Двубоят, игран миналата събота завърши с победа на Артланд с 84:75 точки.

Шефовете на Драгонс решиха да вземат сериозни мерки по случая и обявиха награда от 500 евро за този, който помогне да открият главния виновник за скандала. Спортният директор Марко Бийнс коментира: „Знам, че е обидно за някои да предприемем подобни действия, но искаме баскетболът в нашата зала да бъде чист и без опасност, за който и да е. Надявам се привържениците ни да осъзнаят това, защото заради един фен трябваше цялата трибуна да бъде изпразнена.”

Утре Артланд Драгонс гостуват на Падерборн Баскет в мач от седмия кръг на Бундеслигата.

Отборът пристига в София в понеделник следобед, а сблъсъкът с ЛукОйл Академик е във вторник от 18 часа.

Ръководството на „студентите” спешно търси нов плеймейкър за срещата.