Немци ще инвестират в стадион „Тодор Диев”
Немци ще инвестират в стадион „Тодор Диев” / plovdiv24.com
Немски инвестиционен фонд ще инвестира в изграждането на стадион „Тодор Диев”, който трябва да се превърне в един от най-добрите стадиони в България, отговарящ на всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Това обяви днес изпълнителният директор на Спартак Пд Людмил Божилов. Той заяви, че на 7 май ще има среща между собствениците на клуба и представители на фонда, на която ще се обсъжда проекта за изграждане на спортното съоръжение.

Футболният клуб спечели на концесия стадиона, но все още има да се доуточняват някои неща свързани с градоустройствения план на Пловдив. Именно поради тази причина трябва време, за да може всички спорни въпроси да минат по каналния ред през различни комисии. Преди няколко дни е имало и специална среща между шефовете на Спартак и главния архитект на Пловдив Емилия Божкова, която е била изключително полезна.

В същото време старши треньорът на тима Марин Бакалов заяви, че неговият отбор ще гони трето място в крайното класиране на Източната „Б” група. „Играем за престиж. Поставих си тази цел още през паузата на първенството, но не е на всяка цена. Ако от това трето място произтече някоя друга облага като участие в бараж няма да се откажем,” коментира Маринов. В събота Спартак посреща лидера в класирането Черноморец.