Нейкова: Сякаш имах крила
Нейкова: Сякаш имах крила / netinfo

След като стана майка на два пъти, Румяна Нейкова спечели сребърен медал на Световното първенство в Мюнхен на скиф, постижение, което досега не е правено от друга състезателка.

 

„Привет от Мюнхен. Много съм щастлива и много се радвам, че успях не само да взема квота, но да взема и медал от това световно първенство, защото за мен беше много тежко световно първенство”, каза Румяна Нейкова.

 

„Много се радвам и съм много щастлива, в момента даже думите ми се губят, тъй като все още не мога да осъзная какво точно сме направили.”

 

„Просто в последните 500 метра не знаех какво става с мен, имах невероятен финал, който в моята спортна кариера досега не съм го реализирала. Имах чувството, че са ми пораснали крила.”

 

„Първо да премине успешно подготовката ми за олимпийските игри, всичко да бъде нормално, да сме живи и здрави и когато застанем на пистата каквото двете ръце покажат това ще бъде”, коментира гребкинята, след като си осигури квота за Пекин 2008.

 

„Посвещавам медала на цялото ми семейство, тъй като с общи сили успяхме да се преборим със всичко”, каза още Румяна Нейкова.