Нейкова и холандският посланик шампиони на гребен ергометър
Нейкова и холандският посланик шампиони на гребен ергометър / netinfo
Румяна Нейкова от клуб Черно море спечели безапелационно титлата на държавния шампионат по гребен ергометър, който се проведе във волейболната зала на НСА.

Двойната медалистка от летни олимпийски игри фиксира 6:50,40 минути на 2000 метра, следвана от Зорница Пранджева от Хеброс с 7:31,60 минути и Христина Маджурова (Васил Боянов, НСА) с 7:45,90 минути.

Редом до Нейкова на 500 метра, но в категория „ветерани” стартира олимпийската шампионка и председател на Федерацията по гребане Светла Оцетова. Тя бе без конкуренция, тъй като никой не се престраши да се пусне в тази дисциплина.

В отсъствието на братята Иво и Мартин Янакиеви, които са на лагер в чужбина, с титлата триумфира състезателят на Васил Боянов (НСА) Георги Божилов с 5:58,80 минути. Националът остави след себе си Пенчо Тосев (Черпоков, Пловдив) с 6:15,70 минути и съотборника си Радослав Христов с 6:19,40 минути.

При мъжете на 2000 метра стартира и холандският посланик Александър Вилем Ван Ее, който даде девето време. Дистанцията обаче не му бе достатъчна и Негово превъзходителство се пусна при ветераните (от 45 до 59 г.).

Подкрепян от цялото си семейство той стана първи. Освен медал Вилем Ван Ее получи и почетен плакет от президента на федерацията Светла Оцетова, съобщава официалната интернет-страница на федерацията.