Неи: Искам да играя във Висла!
Неи: Искам да играя във Висла! / netinfo
Преговорите между ЦСКА и Висла Краков за Неи навлизат в решителна фаза, твърди полското издание „Супер Експрес”. Двата клуба все още не могат да се разберат, но самият футболист даде ясно да се разбере, че иска да напусне българския шампион, за да играе в Полша. Ето какво каза Неи пред „Супер Експрес”:

- Кога ще пристигнете в Полша.

- Всичко зависи от двата клуба. Ако се договорят, аз съм готов. Искам да играя във Висла!

- Вие вече сте решили да напуснете София?

- Финансовите и организационни проблеми на ЦСКА не са тайна, но на мен ми харесва животът в България. Не напускам на всяка цена. Но ми се иска да си опитам късмета другаде.

- Защо точно Висла?

- Защото така искам (смее се). Сериозно, чувал съм добри неща за този клуб. Също и за полското първенство, което определено не е по-слабо от българското.

- Някой от Краков говорил ли е лично с вас?

- С мен не, но са се свързали с моя мениджър. Аз съм готов по всяко време да се присъединя към Висла. Доколкото знам, представители на клуба са в София и преговарят с ЦСКА. Надявам се, че всичко ще приключи добре. Може ли и аз да попитам нещо?

- Да…

- Висла спечели първенството, нали?

- Да, при това с голяма преднина.

- А Жеан Паулища и Клебер все още ли играят там?

- Паулища си замина…

- Но щом Клебер е там, значи ще си имам приятел. А градът Краков хубав ли е? Животът добър ли е?

- Много е хубав, красив стар град.

- Това е добре. Ето защо искам да премина във Висла (смее се).

Висла предлага 800 хиляди евро за правата на Неи. Според „Супер Експрес” представители на Висла в четвъртък са били в София, за да направят финално предложение за бразилеца. Разговорите продължили 2 часа и половина, а от ЦСКА са обещали отговор до понеделник. „Червените” са склонни да се съгласят на тази сума, в случай, че тя бъде изплатена накуп, а не както иска Висла – на няколко вноски.