Нефтохимик на върха в женския баскетбол
Нефтохимик на върха в женския баскетбол / netinfo
Отборът на Дунав (Русе) започна добре срещата, поведе с 11:4, а след това с 15:7, но до края на частта бургазлийки успяха да намалят пасива си на 4 точки - 15:19.

Още след старта на вторите 10 минути момичетата на Петко Маринов стигнаха до обрат - 20:19. След серия от 9:0 те дори поведоха с 9 точки - 24:15. Русенки не вкараха кош повече от 3 минути.

До края на полувремето баскетболистките на Лукойл Нефтохимик демонстрираха по-добра игра и с тройка на Чамика Скот се оттеглиха на почивка с аванс от 8 точки - 39:31.

Две минути след началото на третата четвърт получи Даниела Георгиев от Лукойл Нефтохимик. Тя бе изнесена на ръце от терена и не се върна в игра до края на мача.

Въпреки това вицешампионките продължиха да увеличават преднината си, като тя достигна до 14 точки при 60:46 секунди преди края на частта.

През последните 10 минути русенки се опитаха да се върнат в мача, като успяха на няколко пъти да намалят пасива си на 8-9 точки, но с тройка на Зорница Костова три минути преди сирената Лукойл отново поведе с 14 точки - 75:61 и сложи точка на спора.

В крайна сметка бургазлийки спечелиха с 82:71 точки.

Най-резултатни за победителите с по 15 точки бяха Радостина Славова, Зорница Костова и Чамика Скот. За Дунав се отличи Светла Асенова, която игра пълни 40 минути и завърши с 20 точки и 5 борби.

Купа и медали на първите три отбора бяха връчени от президента на БФБаскетбол Атанас Тонев и от изпълнителния директор Иван Ценов.