Наказание заплашва Кубрат Пулев, ако участва в Игрите в Рио
Наказание заплашва Кубрат Пулев, ако участва в Игрите в Рио / БГНЕС, архив

Наказание от 2 години заплашва Кубрат Пулев, ако се боксира на олимпийските игри, информира официалният профил на Кобрата във Facebook. Наказанието може да б ъде наложено от Световния боксов съвет (WBC).

Управата на WBC се обяви твърдо против присъствието на професионалисти на най-големия спортен форум. Причината е опасност от тежки контузии.

Кобрата се завърна с победа на ринга

Ако българинът се възползва от възможността да се състезава на Олимпиадата в Бразилия през август т.г., той рискува да не бъде допуснат да се боксира за световната титла на WBC през следващите две години. Това гласи съобщението на официалната страница на организацията.

"Да изправиш аматьор срещу професионалист е все едно да се срещнат маратонец и спринтьор на 100 метра. Разликата обаче е, че при нас няма голове, точки и отбелязани кошове. Боксът не е игра. Това е бойно изкуство. И ако нивото на съперничеството не е равностойно, може да стане много опасно", се казва в статията на сайта на Съвета.

Международната боксова асоциация (АИБА)
официално гласува преди седмица правило, което позволява на професионалните състезатели да се конкурират с най-добрите аматьори на Игрите в Рио.