Найден Найденов: Много се коментира и спекулира
Найден Найденов: Много се коментира и спекулира / Gong.bg
Найден Найденов още не е решил дали да се кандидатира за селекционер на националния отбор на България по волейбол – мъже. Треньорът на Левски Сиконко обаче не иска да бъде отново пом.треньор, ако му се отдаде такава възможност.

Въпреки че официално кандидатите за наследник на Мартин Стоев са седем и то само чужденци, в публичното пространство доста се спряга и името на по-големия от братя Найденови. Найден бе селекционер Б-националния отбор миналата година, помагаше на Мартин Стоев и с първия тим, а преди години бе пом.треньор на националния.

„За сега не съм се кандидатирал и още не съм решил дали да го направя. Не съм решил. Ще помисля, защото има време. За пом.треньор – абсурд! Ако е някое голямо име във волейбола треньор, може и да се опитам да науча още нещо. Имаше много писаници и приказки по мой адрес, а аз всъщност никъде официално не съм заявил, че искам да ставам треньор на националния. Малко ми писна от приказки на специалисти дали и недали на волейбола. Спекулира се с нещата, които се пишат. Според специалистите нямам никакъв опит. Аз обаче имам горе-долу някакъв опит, бил съм и трети в света като помощник, но мога да кажа, че изпълнявах главната роля. Бях и с Брунко Илиев в мъжкия национален отбор през 2004 година, когато станахме 4-ти в Световната лига. Доста път съм изминал, доста хора и то от най-добрите в света треньори са минали покрай мен, не съм човек, който го хващат от улицата! Това, че съм играл до сега не значи, че не съм наблюдавал как работят големите специалисти и че не се интересувам. Навремето когато Мартин Стоев стана треньор доста критики имаше тогава, но досега поне той постигна това, което никой не бе правил. Явно има и други фактори, а не само да знаеш много! Явно някои хора трябва да разберат този фактори! Трябва да знаеш и много други неща! Много се говори за чужденец. Чужденец?! Чужденец?! Всички искат треньорът да е чужденец, на мен до някъде ми се иска де е така, да видим какво ще направи. Но да не забравяме един Раул Лозано, който като голям треньор отиде в Полша, направи едни удар – втори в света и то с малко късмет срещу нас, и оттогава – нула! Нищо с един силен отбор, който за мен е много голяма класа. Няма гаранции! Не искам да коментирам българин или чужденец, това е избор на Управителния съвет на БФВ!” - каза Найден Найденов.

Снимки: Gong.bg, Инес Павлова