Наимова и Коларова с квоти за Пекин 2008
Наимова и Коларова с квоти за Пекин 2008 / БГНЕС
Две български спринтьорки - Тезджан Наимова и Теодора Коларова взеха квоти за Олимпийските игри в Пекин през 2008 година.

Наимова направи най-добър резултат в Европа за сезона на 100 метра и покри норматива с 11,15 секунди, още сутринта на държавното първенство по лека атлетика. Двойната световна шампионка за девойки не участва в следобедните финали, заради лошото време. Златният медал отиде при Моника Иванова с време 11,88 секунди.

Теодора Коларова не само победи в нетрадиционната за нея дисциплина 400 метра, но и записа личен резултат - 52,32 секунди, като също извоюва квота (норматив Б) за Пекин 2008.

В спринта на 100 метра при мъжете се наложи Десислав Гунев с 10,2 секунди, пред Веселин Панков - 10,3 секунди и Милен Цветанов - 10,4 секунди. По време на бягането електронната уредба засече и затова времето бе измерено ръчно. Техническото средство блокира още няколко пъти в следващите финали в бяганията бяха измервани ръчно.

Лошото време - проливният дъжд и градушката, пък доведе до прекъсване на първенството с повече от час и попречи за постигане на по-силни резултати. Освен това стана причина за отлагане за неделя на три от дисциплините - овчарския скок за жени и за мъже и тройния скок за мъже.

Даниела Йорданова бе над всички в бягането на 1500 метра, като завърши първа за 4:09,9 минути ръчно време, предаде БТА.

Утре е вторият ден от шампионата.